Fridge-Tag 2 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

1 Mart 2024 06:35
Ürün Tanıtımları

Fridge-Tag 2 Cihazında Pil Değişimi Yapılır mı?

Fridge-Tag 2 yüksek hassasiyetli, elektronik bir sıcaklık monitörüdür. Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon İşbirliği (ILAC) tarafından, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) veri kümeleri üzerindeki performansı etken alınarak kalibrasyon izlenebilirliğinin uluslararası standartlarda olduğu belirtilmiştir.Yüksek hassasiyetli olması, kalibrasyon izlenebilirliği ve sıcaklık eşiği ihlallerinin doğru bir şekilde aktarımını sağlamak için Fridge-Tag 2’nin kasası asla açılmamalı, tahrip edilmemeli ve pili değiştirilmemelidir.Fridge-Tag 2 hafızalı termometre cihazı CR Lityum pil içermektedir. Pil ömrünün sona erdiği, ekranda düşük pil göstergesi ile belirtilir. Düşük pil göstergesi aktif olan cihazın 20 gün içerisinde yenisi ile değiştirilmesi gerekmektedir. Bu süreden sonra cihazın hassasiyeti ve düzgün şekilde çalışacağı garanti edilmemektedir.Ürünün pil ömrü ve son kullanma tarihi geçtikten sonra kasası açılarak yeni bir pil takılması halinde cihazın hassasiyeti düşecek, kalibrasyon izlenebilirliği kaybolacak tarih hataları oluşacak ve yanlış okumalar meydana gelecektir.

Detaylı Ölçüm Dokümanı Nasıl Alınır?

Cihazın sağ üst kısmında bulunan USB kablosu bilgisayara bağlanır ve FRIDGE-TAG isimli dosyaya girilir. Cihazın ekran kısmından 30 günlük veriye ulaşabiliyorken, bilgisayar bağlantısı ile 60 günlük ölçümler ve alarm/ihlal durumlarının oluştuğu anların detaylarını içeren PDF dokümanını ulaşılabilir.USB bağlantısı bilgisayardan çıkarılırken ‘’Donanımı Güvenle Kaldır’’ işlemi yapılmadığı takdirde cihaz kendini sıfırlayabilmektedir. Bu durumda tarih-saat ayarı gibi kurulum işlemleri tekrar yapılmalıdır.Fridge-Tag 2 üzerindeki dosya isimleri yazım korumalıdır. İsimler yalnızca, dosyalar bilgisayara indirildikten sonra değiştirilebilir. İsim değiştirme, açılmamış dosya üzerinden direkt olarak veya Adobe Reader’daki aç ve kaydet komutları ile gerçekleştirilebilir. Diğer programların kullanılması dijital imzanın kaybolmasına sebep olabilir.

Fridge Tag Cihazı Celsius (C°) ve Fahrenheit (°F) Değişimi Nasıl Yapılır?

Menüye giriş yapıldıktan sonra ekranda "CELS FAHR” belirene kadar OKU tuşuna basmalısınız. "CELS FAHR” menüsüne ulaşıldıktan sonra AYAR tuşuna basılarak sıcaklık ölçüm birimi değiştirilebilir. OKU tuşuna basılarak ekranda istenilen ölçüm birimi görüntülenir. İstenilen ölçüm birimindeyken (C°/°F) AYAR tuşuna basılarak kaydedilir.

Cihazda Çarpı (X) İşareti Olması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Fridge-Tag 2 hafızalı termometre, aşı dolaplarında 2-8 derece aralığını ölçmek için programlanmıştır. Dolap derecesinin bu değer aralığının dışına çıkıp 60 dakikadan fazla kalması durumunda ekranda çarpı işareti belirip alarm durumu oluşur. Bu işaretin, alarm durumunun üzerinden 30 gün geçmediği takdirde ekrandan silinebilmesi mümkün değildir. 30 gün geçmesi durumunda çarpı işareti otomatik olarak tik işaretine dönecektir.