Fridge-Tag 2 Nedir? Nasıl Kullanılır?

1 Mart 2024 06:05
Ürün Tanıtımları

Fridge-Tag 2, tıbbi kullanım amaçlı buzdolaplarında ve dondurucularda saklanan aşıların ve ilaçların sürekli takibi ve izlenmesini sağlayan, yüksek hassasiyetli bir sıcaklık monitörüdür. Fridge-Tag 2 her dakika ortam sıcaklığını ölçer ve alarm limitiniz aşıldığında hemen bir uyarı verir. Ekrandaki büyük ok/alarm göstergesi, kararların anında alınmasını sağlar. Son 60 güne ait doğru sıcaklık verilerine, hafızalı termometrenin usb kablo aracılığıyla bilgisayara bağlanmasının ardından otomatik olarak oluşturulan bir PDF ile sunulur.

Fridge-Tag 2’nin Sıcaklık ve Kalibrasyon Kesinliği Nasıldır?

Fridge-Tag 2, -25°C / –55°C’ye kadar ölçüm yapabilen yüksek hassasiyetli, elektronik bir sıcaklık monitörüdür. Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon İşbirliği (ILAC) tarafından, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) veri kümeleri üzerindeki performansı etken alınarak kalibrasyon izlenebilirliğinin uluslararası standartlarda olduğu belirtilmiştir. Sensör, +/– 0,5°C'lik bir ölçüm hassasiyetine sahiptir. Sıcaklık ölçümü, tüm izleme süresi boyunca her dakikada bir gerçekleşir. Bu süre, hatasız ve son derece doğru ölçüm sonuçlarını garanti eder. Bir alarm limiti aşılmış olsa ve Fridge-Tag 2 alarmı görüntülense bile, her ilave sıcaklık eşiği ihlalini biriktirir.

Sıcaklık İhlalleri Nasıl Değerlendirilir? 

Fridge-Tag 2, izlenilen süre içinde kesin noktayı ve ilk limit ihlallerinin tarihini geri alınamaz bir şekilde gösterir. Sınırların ne kadar aşıldığı, en yüksek ve en düşük sıcaklıklar gibi ek bilgiler, bağlayıcı kararlar alınmasına yardımcı olur. Ayrıntılar cihazda ve PDF raporunda kolayca okunabilir ve yorumlanabilir.

Fridge-Tag 2’nin Avantajları Nelerdir?

Tıbbi kullanım amaçlı buzdolaplarında ve dondurucularda minimum/maksimum sıcaklık ve zaman verilerini en doğru şekilde kaydeder. Hassas aşıların ve farmasötiklerin sürekli izlenmesi için akıllı çözümler sunar. Uzun süredir mevcut olan hafızalı termometre sağlam gövde yapısına ve kolay okunabilir ekrana sahiptir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ürün kalifikasyonu olan tek hafızalı termometredir. DSÖ ürün kalifikasyon numarası E006/020’dir.

Fridge-Tag 2 Nasıl Gönderilir? 

Fridge-Tag 2 kullanım kılavuzu, garanti belgesi ve kalibrasyon belgesi ile gönderilmektedir. 

Garanti süresi, hafızalı termometrenin teslim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır. Cihaz pil ömrü kullanım şartlarına bağlı olarak değişeceği için garanti kapsamı dışındadır. Frdige-Tag 2 Hafızalı Termometrenin kullanım kılavuzu içerisinde ekran açıklamaları, cihazın nasıl çalıştırılacağı, buzdolabına veya dondurucuya nasıl yerleştirileceği, ön ayarların nasıl okunacağı, ölçüm modundayken ekran göstergesini, geçmiş kayıtların nasıl okunacağı, son kullanma tarihi kodu hakkında açıklamaları olmak üzere ürünün kullanımı ve kurulumu hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Ürün ile gönderilen kalibrasyon belgesi, Berlinger & Co. AG’nin ilgili parametreleri, belirlenen validasyon referansına göre test ettiğini ve uygunluğunu bildirir. Validasyonu gerçekleştirmek için kullanılan referans enstrüman, NIST gereğince onaylı ve izlenebilirdir.