Orijinal Littmann Steteskop Nasıl Anlaşılır?

1 Mart 2024 06:17
Ürün Tanıtımları

Littmann stetoskopları birçok kişi tarafından tıp mesleğinde altın standart olarak kabul edilir. Çeşitli tip ve renklerde mevcut olup, doktorun boynunda bir zaferdir. Stetoskop tıp uzmanları arasında çok popüler ve pahalı olduğundan, müşterilere hileli bir şekilde satılan yüksek kopya Littmann stetoskopları konusunda sorun yaşanma olasılığı bulunmaktadır. Bu yazımızda orijinal bir Littmann aldığınızdan nasıl emin olabileceğinizi, steteskopunuzun gerçek olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacak, dikkat edilmesi gereken hususları sizin için kılavuz haline getirdik. Başlamadan önce Littmann stetoskopunuzun çanında yazan seri numarasını buraya tıklayaraksorgulayabilirsiniz.

Fiyat

Steteskopun fiyatı olması gerekenden düşükse ve çok fazla miktarda indirim alıyorsanız, muhtemelen sahtedir. Örneğin, bir Littmann Steteskop fiyatı resmi sitede bulunabilir ve genellikle 100-120 dolar civarında bir maliyeti vardır, bazı varyantlar daha ucuzdur. Özellikle kardiyoloji steteskopları gibi pahalı çeşitleri bulunmaktadır. Satın almadan önce iyi bir fiyat araştırması yapmalısınız.

Yetkili Satış Partneri

Steteskopu nereden satın aldığınızı mutlaka inceleyin. Örneğin, bir Littmann Steteskop satın alıyorsanız mutlaka firmanın resmi distribütör veya yetkili satış partneri olduğunu ve steteskopun orjinal olduğunu onaylamalısınız.

Kapak veya Kutu

Eğer bir Littmann Steteskop satın alacaksanız, kapağı ve ambalajı son derece iyi işlenmiştir. İçerisinde, ekstra kulaklık parçaları ve kılavuzlar ile stetoskopunuz için iyi şekillendirilmiş bir koruma ambalajı bulunur. Sahte Littmann stetoskop sorunu büyüdüğü için 3M, kendi web sitesinde yeni üretilen ürünlere bir güvenlik özelliği eklediklerini duyurmuştu. Ayrıca, kutunun alt tarafında, ürünün sahte sürümlerinden ayırt etmek için bir hologram olarak Littmann logosu yer almalıdır.

Kulaklık Parçaları

Eğer bir Littmann Steteskop satın alacaksanız, mükemmel rahatlık sağlayan ve kulağa tam oturan yumuşak ve geri tepme özelliğine sahip kulaklık parçasına sahiptir. Çevredeki sesleri daha iyi bir yalıtım ile keser. Kulak parçası sert veya kırılgansa, kesinlikle kopya bir üründür.


Orjinal Littmann Stetoskoplar
Orjinal Littmann Stetoskoplar

Hortum

Hortum, sahte olan steteskopu ayırt etmek için en önemli yapılardan biridir. Orjinal bir steteskop hortumu esnek ve kırılmadan kolayca bükülebilen bir yapıya sahiptir. Ayrıca, tüpün yapısı parlak olmalıdır.

Tambur

Eğer bir Littmann Steteskop satın alacaksanız, orijinal Littmann'ın tamburunda, resmi web sitesinde çevrimiçi olarak girilebilen ve kontrol edilebilen bir kod bulunmaktadır. Mutlaka satıcıya bu kodu onaylatınız.

Açıklık

İki kulak parçası bağlandığında ve birbirine bastırıldığında yani delik birbirini sızdırmaz hale getirildiğinde, diyafram da onunla birlikte hareket eder. Orjinal hali bu açıklığı sunmaktadır.

Performans

Kötü performans gösteriyorsa, kopya bir steteskop satın almışsınızdır. Arkadaşlarınızın stetoskoplarıyla karşılaştırmayı unutmayınız.Littmann, yüksek kaliteli ürünler üreten saygın bir markadır. Bununla birlikte taklit ürünler genellikle daha ucuz malzemelerden yapılır ve bir Littmann steteskopuyla aynı düzeyde işçiliğe sahip değildir. Sonuç olarak, iyi çalışmayabilirler ve uzun sürmeyebilirler. Bir Littmann stetoskopu arıyorsanız, orijinal bir ürün aldığınızdan emin olmak için saygın bir satıcıdan satın aldığınızdan emin olunuz. Belirttiğimiz kılavuzu inceler ve detaylara dikkat ederseniz orjinal bir Littmann steteskop aldığınızdan emin olabilirsiniz.